Share/Bookmark Workshops
cookandherbheading
Foto20100110170241

© 2011 Wim Maes  |  www.kruidenwereld.be - www.cookandherb.be 

logocookandherb

Agenda -2017 : workshops – kooklessen, Cook and herb - Kruidenwereld

Kalender 2017

Workshops – kooklessen- cursussen,kruiden, -tuin, -keuken. Cook and Herb – Kruidenwereld- Orangerie Vordenstein – Schoten:

Inschrijvingen: Cook and Herb – Kruidenwereld: info@kruidenwereld.be tel/ 0499 71 29 48 of 0486939123 -Plaatsen beperkt. Snel te reserveren !Toegankelijk voor vegetariërs , inschrijving verplicht.

Wim Maes – Cook and Herb – postadres: Horstebaan 2 B-2900 Schoten, parking en toegang park Vordenstein via kopstraat tegenover huisnummer 10.

Vol passie deelt Wim Maes, 40 jaar kook-en tuinervaring met eetbare planten . De voeling van de seizoenen, moeder natuur en het kweken, oogsten , koken met groenten en kruiden voor elke dag. De natuurlijke keuken voor starter en chef : 'Carpe Diem' !

Prijzen per workshop per persoon, water, zaalgebruik, koffie en thee én 21 % BTW inbegrepen: inwoners Schoten en randgemeenten, leden van Tuinpunt, Vrienden van Vordenstein, Velt, Vaste planten vereniging, Natuurpunt , leerlingen herboristen andere tuinverenigingen( op aanvraag), horeca personeel van onze reguliere klanten : 10 % korting op de aangegeven prijzen

Inschrijvingsformulier 2017

* Inschrijven en reserveren via email of met inschrijvingsformulier via mail.

- Cursuscode vermelden + namen en aantal deelnemers, gsmnr, email, woonplaats en eventuele opmerkingen.

- Geschenkidee : Wenst u iemand een cursus schenken , vermeld dan uw naam (betalende klant) + de naam van de deelnemer.

- Uw aanvraag wordt door ons bevestigd als er plaats vrij is binnen de 5 dagen, de reservering is pas definitief na betaling bij ons of via overschrijving binnen de 5 werkdagen. Hierna ontvangt u van ons een betalingsbevestiging en verdere informatie. Bij annulate door ons of uzelf voor 5 maart wordt het bedrag teruggestort.

-Plaatsen beperkt wees snel, Reservaties enkel mogelijk vanaf 5 februari Tem 5 maart 2017.

- Aanvragen indien volzet, mogelijkheid tot reserve wachtlijst krijgen als eerste een nieuwe uitnodiging cursussen eind oktober 2017 voorjaar tem mei 2018.

Uw deelname en betaling draagt bij tot de verdere ontwikkeling van de educatieve culinaire tuinen van Cook and Herb – kruidenwereld- Wim maes in de orangerietuin van Vordenstein. Waarvoor veel dank.

Pluk de dag

Wim maes Cook and Herb- kruidenwereld.

 

Voorjaar 2017

Cursus – workshop: inleiding van de eetbare tuin en kruidentuin- aanleg en onderhoud

Groep zaterdag 11,18 en 25 maart 2017 van 10 tem 13u30

Groep dinsdag 11+18+25 april 2017 van 19 tem 22u30

Praktische inleiding voor het aanleggen van een kleine, middelgrote of grote eetbare tuin, met voornamelijk eetbare bloemen, culinaire kruiden in combinatie met bijzondere eetbare planten, de lekkerste groenten of doorlevende en wilde groenten en vergeten groenten

U leert tijdens de lessen met praktische voorbeelden, bodem – standplaats, groei en smaak…Inspiratie door de kwekerij en kruidenwandeling in de culinaire tuinen van Vordenstein en toegepaste theorie alles volgens de natuurlijke en ecologische manier.

U leert diverse vormen of soorten tuinen ontwerpen; voor het balkon, wilde tuin en vormtuinen, divers soorten planten kennen hun aard, smaken, standplaats, biotoop, seizoen, bodem en toepassingen ecologisch en culinair.

Toegankelijk voor de starter van balkon tuin tot kokstuin, tuinders, chefs, liefhebbers en professionelen.

Totaalprijs incl. zaalhuur, thee, koffie, water incl.. per persoon: 75 euro. Incl. 21% BTW ( plaatsen zéér beperkt, maximaal 12 personen)

Locatie Culinaire tuinen park Vordenstein –zaal boven de orangerie, binnen en buiten steeds regen en buitenkledij voorzien, uw tuinschets, papier en pen om notities te maken.

Cursuscode: tuincursus; groep zaterdag maart; 2017

Of Cursuscode: tuincursus; groep dinsdag april; 2017

 

Cursus – kookworkshop: Lentekruiden toepassing van culinaire basiskruiden en zuidelijke kruiden.

Dinsdag 23 mei 2017 van 19 tot 23u

Een topselectie van gekende en zeldzame kruiden, de favoriete van ons en topchefs, we koken ( steeds in de vorm van verschillende tapas of proevertjes) verfijnde toepassingen tot dagelijkse gerechten met zeldzame en bekendere gezonde keukenkruiden met o.a ; lente- en seizoen groenten; asperges... Maar belichten ook hun groei en plant seizoen , standplaats in de tuin. De do’s en dont’s ( tuin en keukengeheimen van de meesterherborist, de tuinman en de topchef)

Toegankelijk voor iedereen, van starter, hobbykok, herborist en professionele kok.

Toegankelijk voor iedereen, van starter tot gevorderde incl. ingrediënten:

Prijs incl.thee, koffie, water per persoon: 45 euro. Incl. 21% BTW ( plaatsen zéér beperkt, maximaal 12 personen)

Locatie Culinaire tuinen park Vordenstein –buiten+ binnen orangerie.

Cursuscode: lentekruiden 2017

 

Cursus – kookworkshop: De lekkerste eetbare bloemen

Dinsdag 23 mei 2017 van 19 tot 23u

We gaan op kruidenwandeling in de culinaire tuinen en proeven de lekkerste eetbare bloemen van diverse kruiden en groenten, onder begeleiding van Wim Maes.

We koken ( steeds in de vorm van verschillende tapas of proevertjes) verfijnde toepassingen tot dagelijkse gerechten met zeldzame en bekendere gezonde eetbare bloemen. Maar ook verwerkingen in aromatische waters, desserten en cocktailtoepassingen.

Toegankelijk voor iedereen, van starter, hobbykok, bartender, sommelier, herborist en professionele kok.

Totaalprijs incl. ingrediënten: thee, koffie, water incl. + extra ’s voor thuis . per persoon: 55 euro. Incl. 21% BTW ( plaatsen zéér beperkt, maximaal 12 personen)

Locatie Culinaire tuinen park Vordenstein –buiten+ binnen orangerie.

Cursuscode: eetbare bloemen 2017

 

Culinaire kruiden – en tuinworkshop: Najaar oogst en onderhoud uit de eetbare tuinen, verwerken, bewaren, drogen van kruiden, bloemen en wilde – en vergeten groenten

Dinsdag 19 september 2017 van 19u tot 23 u

De herfst geeft de natuur zijn jaarlijkse metamorfose, veel kruiden zijn nog weelderig aanwezig voor de vorst, in deze workshop lichten we je vragen toe van het najaars onderhoud van de kruiden- of groentetuin, wat je nog kan oogsten van de zomer en herfst en hoe je deze kan verwerken, bewaren en gebruiken voor de winter.

We starten met een praktische wandeling in de culinaire tuinen van Vordenstein vol tuin- en keukentips, we oogsten diverse kruiden en eetbare bloemen en bijzondere groenten.

Vervolgens verwerken we in de orangerie tijdens workshop met alle praktische toepassingen, hoe smaken, geuren en gezonde stoffen vangen in en bewaren in kruidenboters- oliën, azijn, kruidensuikers, enz. Het drogen van kruiden en oogsten van zaden, na diverse praktische toepassingen en hapjes, sluiten we af met een gerecht uit het oude Kreta ( shorta of horta) met wilde bloemknoppen, groenten of kruiden volgens het seizoen.

Daarna kan u verder thuis aan de slag met de rest van de dag oogst . Een must voor elke liefhebber en professionele kok.

Totaalprijs incl. ingrediënten: thee, koffie, water incl. + extra ’s voor thuis / per persoon: 75 euro. Incl. 21% BTW ( plaatsen zéér beperkt, maximaal 10 personen)

Locatie Culinaire tuinen park Vordenstein –buiten+ binnen orangerie.

Cursuscode: oogst en verwerking 2017

 

Kookles – workshop: Mexicaanse topkeuken , verse aromatische kruiden en groenten: van salsa tot molé – van Mexico tot de Andes.

Dinsdag 3 oktober 2017 van 19 tot 23 u.

De verfijnde echte gezonde Mexicaanse gerechten van salsa verde, de betere guacamole tot de meest zeldzame gerechten. geen commerciële texmex keuken met enkel aan bonen, chili’ en mais. Wij belichten de rijkdom van verse verfijnde aroma’s van de lekkerste culinaire kruiden uit de eetbare planten geschiedenis van midden en zuid Amerika. Vol passie en smaak en voor de liefhebbers soms pittig.

Klassiekers als citroenverbena en andere verbena’s, Mexicaantjes, diverse soorten munt en koriander, oost Indische kers , huacatay maar veel meer zeldzame kruiden als zevensmakenblad, rozenoregano...

We koken( steeds in de vorm van verschillende tapas of proevertjes) de lekkerste kruiden en de beste groenterassen van oorsprong , bijzondere bonen, tomatillo’s, tomaten, mais, pompoenen, aardappels, aromatische chili’ s paprika’s, enz. verfijnde combinaties met vanille, rozen, chocolade.. een must voor wie dagelijks of professioneel creatief met veel groenten en kruiden wil koken !!

Totaalprijs incl. ingrediënten: thee, koffie, water incl. /per persoon: 55 euro. Incl. 21% BTW ( plaatsen zéér beperkt, maximaal 10 personen)

Locatie grote orangeriezaal beneden in park Vordenstein

Cursuscode: Mexicaanse topkruiden 2017

 

Cursus – kruidenworkshop: Do the 'Dodoens' - 500 jaar .

Dinsdag 17 oktober 2017 van 19 tot 22 u.

We selecteren bijzondere en alledaagse planten uit de culinaire tuinen van Vordenstein ter ere van 500 jaar plantkundige wetenschapper Rembert Dodoens.

Praktische cursus naar divers gebruik van kruiden en groenten in huis, keuken voor een gezonde keuken en lichaam.

We maken bereidingen met diverse oude keuken technieken, mosterd bereiden, stremmen van verse kaas door middel van kruiden, enz.

Uiteraard ook kruidenbereidingen voor huis en lichaam, haarlotion, kruidensiroop, bloemenzalf.

Toegankelijk voor iedereen, liefhebber, herborist, professionele kok !

Locatie: Culinaire tuinen park Vordenstein –zaal boven de orangerie

Totaalprijs incl. ingrediënten: thee, koffie, water + 2 bereidingen als geschenk voor uw thuis incl. Prijs / per persoon: 55 euro. Incl. 21% BTW ( plaatsen zéér beperkt, maximaal 10 personen)

Cursuscode: Dodoens kruidenworkshop 2017

 

Kookles – workshop- signatuurgerechten Wim maes: Feestelijke hapjes, verfijnd, gezond, creatief met verse kruiden en bijzondere groenten.

Dze worden verwacht eind oktober tem december 2017, exacte data worden later bekend gemaakt.

logocookandherb1

Cook and Herb Kruidenwereld

Wim Maes

Nieuw Adres vanaf 1juli 2014 Correspondentieadres: Horsebaan 2 bus B 2900 Schoten

tel: 0499/71 29 48 - tel.0486/939123 - info@kruidenwereld.be

Kwekerij en Tuinen

Toegang Orangerie Kasteelpark Vordenstein : culinaire tuinen en kwekerij via parking Kopstraat (tov.huis nr 10) te Schoten :

Steeds welkom op afspraak . Afhalingen en bestellingen, mogelijk tot afhaling tijdens de kantooruren van maandag tem vrijdag.  Dagverse natuurlijke groenten, kruiden en eetbare bloemen, alsook plantgoed en zaden van kruiden  en bijzondere groenten volgens seizoen aanbod.

Of  raadpleeg onze extra opendeurdagen weekend opening activiteiten

Share/Bookmark