cookandherbheading

volgende pagina >

< vorige pagina

Foto20100110170241

© 2011 Wim Maes  |  www.kruidenwereld.be - www.cookandherb.be 

logocookandherb

receptenpagina 2 :

Mexicaanse pompoensoep

Gebruik als basis de pompoensoep van de chef, en laat de volgende ingrediënten de laatste 5 minuten meekoken; gekookte maïs van 1 kolf, handvol gekookte  kidneybonen, 1 fijngehakte groene paprika, 5 tal zaden van Oost-Indische kers een fijn gesneden mashua( knol) of geraspte aardpeer. Afwerken met enkele bladen papalo of koriander of blaadjes en bloemen van Oost-Indische kers eventueel een beetje versneden pikante pepertje. Gebruik de limoenroom of vers gemalen avocado met een beetje verse Mexicaanse of wilde oreano.

Kruidenmix en Kruidentips

Tip 1; Wie waagt die smaakt! Tracht uw eigen smaak en recepten te creëren, startende van een goede basis. Voeg pittige kruiden, look en zeezout naar eigen behoeften, hou steeds rekening met uw gasten en of  kinderen. Peper, chiliolie of zout kan steeds aan tafel worden toegevoegd.

Tip 2; Geoogste kruiden best s’ ochtends bij droog weer voor de bloei, per soort in een donkere goed geventileerde plaats; omgekeerd in een bovenaan opengelaten papieren broodzak per soort en per oogst. In het najaar 2/3 van het éénjarige hout afsnoeien en idem drogen (voor houtachtige vaste kruiden, vnl. mediterrane)

Tip 3; Na droging bladeren en of (na rijping) zaden afritsen ( bij verzameling van zaden i.p.v. de bladeren) . Het houterige gedeelte versnijden en bijhouden voor vuurkruiden, te gebruiken bij de barbecue. De gedroogde bladeren mengen in de gewenste kruidenmix naar smaak.

Kruidenmix; Provençaals:

Basis; 1 theelepel van elk; bonenkruid, tijm, rozemarijn, marjolein

Kruidenkok; basis + extra ½  theelepel salie, ½  theelepel lavendel, ½  theelepel oregano, ½  theelepel laurier, ½ theelepel gemalen, ½  theelepel gemalen zwarte peper, 1 theelepel basilicum.

Kruidenmix; Italiaans:

1 Theelepel van elk; marjolein, 2 basilicum, groene munt, oregano - ½ Theelepel van elk; rozemarijn, salie

Kruidenmix; Grieks:

1 Theelepel van elk; 2 x marjolein, Griekse oregano, dille+ (Griekse basilicum) - ½ Theelepel van elk; hysop, rozemarijn, salie, zatar, of Kretenzische tijm.

 

Cook and Herb Kruidenwereld

Wim Maes

Nieuw Adres vanaf 3 mei : Park Vordenstein, Kopstraat 2900 Schoten.

Bezoek kwekerij op afspraak 0499/712948 en 0486/939123

Share/Bookmark