cookandherbheading
Foto20100110170241

© 2011 Wim Maes  |  www.kruidenwereld.be - www.cookandherb.be 

logocookandherb

ARCHIEF. 2010

Workshops en demonstratie van Wim Maes aan de stand van Cook and Herb – Kruidenwereld in hal 4; Buiten verbeelding.

Workshops basis koken met kruiden, basistips aanleg kruidentuin, zaaien van zaden en planten voor kruiden en groenten in pot, tips voor balkontuinieren, Salsa en Mojito.

Sfeer 2010, evenement voor tuin en zwembad; Flanders expo: Hal 4, buiten verbeelding

ZATERDAG 13 maart van 14 tot 23 uur (Nacht van Sfeer) ZONDAG 14 maart van 10 tot 19 uur MAANDAG 15 maart van 14 tot 21 uur VRIJDAG 19 maart van 14 tot 21 uur ZATERDAG 20 maart van 14 tot 21 uur ZONDAG 21 maart van 10 tot 19 uur

In hal 4 : Buiten verbeelding: Thema: De eetbare tuin/ . Hier vindt u ook de drie winnende ontwerpen van jong talent tuinarchitecten met een eetbare tuin toegepast voor scholen.

Cook and Herb, Wim Maes Europees culinair deskundige betreffende ecologische eetbare kindvriendelijke en kokstuinen, adviseerde, ondersteund en zet een deel van zijn bijzondere plantencollectie ter beschikking voor dit bijzonder educatief, gezond en lekker initiatief.

Tijdens de openingsuren kan u terecht op onze Verkoopstand en infostand Cook and Herb – Kruidenwereld; verkoop ter plaatse van plantgoed en zaden van culinaire kruiden, bijzondere en historische groenten en kleinfruit ( bessen en bijzondere aardbeien), winterharde exoten ( vijgen, citrus en olijven). Advies voor kruiden, groenten en kruiden in tuin en keuken.

Workshops en demonstratie van Wim Maes op de stand van Cook and Herb – Kruidenwereld in hal 4, buiten verbeelding

ZATERDAG 13 maart van 14 tot 23 uur (Nacht van Sfeer):

15u30: Workshop: kiemgroenten en zaaien van groenten voor klein en groot. Van zaad tot lekkers. Gericht naar kinderen en ouders.

17u: Tuin en natuur op je bord, workshop, kookdemonstratie: kruiden van de tuin, zee en zon, creatieve hapjes en tapas uit de Italiaanse en Belgische keuken.

18u30: Kruiden en groenten op het balkon of in de tuin: workshop: tuintips voor het beginnen van aanleg van een kruiden -en moestuin alsook op het balkon. Standplaats, bodemsoort, biodiversiteit, soortenkeuze en ecologische plantendokters.

20u: Salsa, nachos & Mojito: workshop, kookdemo: Mexicaanse salsa’s, hapjes en Mojito’s: de sfeer van Cancun of Havana in eigen tuin. Salsa passionata en guacamole en de Hemingway Mojito.

ZONDAG 14 maart van 10 tot 19 uur

11u30: Workshop: kiemgroenten en zaaien van groenten voor klein en groot. Van zaad tot lekkers. Gericht naar kinderen en ouders.

14u: Tuin en natuur op je bord, workshop, kookdemonstratie: kruiden van de tuin, zee en zon, creatieve hapjes en tapas uit de Italiaanse en Belgische keuken.

15u30: Kruiden en groenten op het balkon of in de tuin: workshop: tuintips voor het beginnen van aanleg van een kruiden -en moestuin alsook op het balkon. Standplaats, bodemsoort, biodiversiteit, soortenkeuze en ecologische plantendokters.

17u: Salsa, nachos & Mojito: workshop, kookdemo: Mexicaanse salsa’s, hapjes en Mojito’s: de sfeer van Cancun of Havana in eigen tuin. Salsa passionata en gucamole en de Hemmingway Mojito.

MAANDAG 15 maart van 14 tot 21 uur

15u: Tuin en natuur op je bord, workshop, kookdemonstratie: kruiden van de tuin, zee en zon, creatieve hapjes en tapas uit de Belgische tot de Italiaanse keuken.

16u30: Kruiden en groenten op het balkon of in de tuin: workshop: tuintips voor het beginnen van aanleg van een kruiden -en moestuin alsook op het balkon. Standplaats, bodemsoort, biodiversiteit, soortenkeuze en ecologische plantendokters.

18u: Workshop: kiemgroenten en zaaien van groenten voor klein en groot. Van zaad tot lekkers. Gericht naar kinderen en ouders.

19u: Salsa, nachos & Mojito: workshop, kookdemo: Mexicaanse salsa’s, hapjes en Mojito’s: de sfeer van Cancun of Havana in eigen tuin. Salsa passionata en gucamole en de Hemmingway Mojito. VRIJDAG 19 maart van 14 tot 21 uur: Geen workshops of demos

ZATERDAG 20 maart van 14 tot 21 uur:

15u: Workshop: kiemgroenten en zaaien van groenten voor klein en groot. Van zaad tot lekkers. Gericht naar kinderen en ouders.

16u30: Tuin en natuur op je bord, workshop, kookdemonstratie: kruiden van de tuin, zee en zon, creatieve hapjes en tapas uit de Belgische tot de Italiaanse keuken.

18u: Kruiden en groenten op het balkon of in de tuin: workshop: tuintips voor het beginnen van aanleg van een kruiden -en moestuin alsook op het balkon. Standplaats, bodemsoort, biodiversiteit, soortenkeuze en ecologische plantendokters.

19u30: Salsa, nachos & Mojito: workshop, kookdemo: Mexicaanse salsa’s, hapjes en Mojito’s: de sfeer van Cancun of Havana in eigen tuin. Salsa passionata en gucamole en de Hemmingway Mojito.

ZONDAG 21 maart van 10 tot 19 uur: Geen workshops of demos

Tuindagen van Beervelde, vrijdag 7 tem zondag 9 mei 2010

Wie de tuindagen kent van Beervelde in het voor en najaar, staat dit uiteraard reeds in zijn agenda, al meer dan 20 jaar de absolute top in België, de Hoogmis der tuinbeurzen. Unieke locatie, sfeer, een ware utopie voor de plantenliefhebber, tuin en designamateur, bloemsierkunst …kortom een totaalbelevenis voor het hele gezin waar u minimaal een dagje moet voor uit trekken.Dit voorjaar staat het thema aardbei ‘ Prinses van de moestuin’ in de kijker. 

Bij Cook and Herb - Kruidenwereld - stand 28, Wim Maes

Voor smaak uit de tuin, fleur op je bord en pit in je leven.

U vindt onze verkoopstand Cook and Herb – Kruidenwereld ( stand 28, naast de varentuin, aan de rotonde achter de villa).

 Wim Maes demonstreert en adviseert op regelmatige basis culinaire gerechten op basis van aardbeien en kruiden.

Aardbeien met basilicumsuiker, verse ochtend vruchtenthee, tagliatelle van rauwe asperges, aardbeien, kaneelbasilicum bloemen en chocolade, Kiss of the Princess( rozen en aardbeien) en Strawberry mojito.

www.parkvanbeervelde.be

 

 Tuindagen van Brasschaat, donderdag 13 tem zondag 16 mei 2010.

Aan de verkoopsstand van Cook and Herb

Workshop en kookdemo door Wim Maes: Gezond, ecologisch en creatief uit de eetbare vakantietuin, zomer in de tuin vanop de barbecue: op vrijdag en zaterdag 14 en 15 mei,

13 u Kruiden en asperges.

15u: Mediterrane tapas en Griekse meze met kruiden en groenten.

17u: Creatieve Mojito en pittige salsa’s. Zuiderse Caraïbische passie in uw gerechten.

www.tuindagenbrasschaat.be

 

Vrijdag 28 mei 2010: Velt Noorderkempen – Herentals.

Francesco paviljoen - Bovenrij 30 - Herentals.

Kookdemonstratie met verse kruiden en eetbare bloemen, ecologisch vers uit de tuin.

19 u beperkte verkoop van bijzondere planten.

19u30 tot 21 30 u inleiding en kookdemonstratie met degustatie.

21u30  u tot 22 u 30 vragen en advies

Max. 35 inschrijvingen. Velt leden gratis - niet leden 2,5 €

Vooraf inschrijven nodig op nummer 014517673 - hermanblanche.rombouts@pandora.be

(uiterlijk een week voor 28 mei 2010 )

 

Zaterdag 29 en 30 mei 2010

Aan de verkoopstand op de opendeurdagen van Vaste plantenkwekerij Guy Vervoort te Hoogboom.

gratis toegang

Demo’s door Wim Maes op Zaterdag van 10 tot 18 uur en Zondag van 10 tot 12 u

 

Zondag 30 mei 2010

Dag van het park. Domein Pulhof te Wijnegem. Van 13 tot 18u

Workshop kookdemonstratie door Wim Maes, Cook and Herb van 14 tot 17 U aan de verkoopstand van Cook and Herb

gratis toegang

Zondag 12 en 13 juni van 10 tot 18u.

Tweejaarlijkse tuin, vijver en plantenmarkt in de bomenbank, toegang gratis, uniek concept, alsook een fiets en wandelroute met open tuinen en vijvers.

Verkoopstand zaden en plantgoed Cook and Herb – Kruidenwereld

Kookdemonstraties en workshops door Wim Maes, zie onze kalender demonstraties of op onderstaande site, workshops. Verkoopstand de Wintertuin, winterharde exoten en Japanse tuinbonsai’s; www.wintertuin-nv.be

www.opentuinenvijverweekend.be/

 

Opendeurdagen; Holliday garden souvenirs te Hever bij De Wintertuin: zondag 20 en 21 augustus 2010.

Cook and Herb en de samenwerking van De wintertuin brengen u in een fleur op uw favoriete vakantiebestemming, u kan wandelen tussen de geurende kruiden de winterharde waaiende exoten en dit weekend tonen de plantenwereld hun mooiste geuren en kleuren zien. Kookdemo’s en smaak en geursensaties door Wim Maes, met zondag: familiedag; springkasteel en animatie voor kinderen ( zaadbommetjes van klei, moestuinieren voor kinderen).

Maandag special voor horeca, professionele restaurateurs en hobbykoks. Demo’s met collega koks, speciale proeverijen.

Meer nieuws volgt.

Juli – Augustus 2010

Moestuinrondleidingen en kookworkshops – Pulhof- Terra Nova

woe 14 en 28 juli, 4 en 11 augustus 2010

moestuin: 16u tot 21u, kookdemo: 18u tot 21u

Locatie: moestuin Pulhof, domein Pulhof te Wijnegem.

Gratis toegang tot de moestuin

€ 8 per persoon voor een kookworkshop.

De ecologische moestuin van het provinciaal groendomein Pulhof opent zijn deuren.

Vanaf 16 uur kan je komen snuffelen in onze ecologische groentetuin, we proberen al je vragen te beantwoorden, laten je hier en daar iets proeven en leiden je rond in de tuin.

Op de kookworkshop, die start om 18 uur, kan je ideeën opdoen over hoe die groenten kunnen verwerkt worden in een verrassend gerecht. Samen bereiden we verschillende gerechten met groenten en kruiden uit de tuin en eten ze ook samen op.

In samenwerking met Wim Maes van ‘Cook and Herb - Kruidenwereld’ bieden wij de volgende kookworkshops aan:

Woensdag 14 juli smaakvol en gezond vers uit de tuin. Tapas en hapjes met groentenen kruiden van Barcelona tot Kreta

 

Woensdag 28 juli kruidige barbecue, hapjes, creatieve en gezonde salades, dressings, marinades en grillades.

 

Woensdag 4 augustus exotische barbecue met Mexicaanse, Arabische, Thaise en Japanse smaakmakers.

 

Woensdag 11 augustus 2010 creatieve hapjes met eetbare bloemen, kruiden en

groenten. Koken voor moederdag en kindvriendelijke gerechten.

 

Meer info 03 360 52 00, inschrijven kan vanaf 1 juni via de website www.terranova.provant.be

 

Augustus en september; meer demo’s, info volgt….

Cook and Herb Kruidenwereld

Wim Maes

Nieuw Adres vanaf 1juli 2014 Correspondentieadres: Horsebaan 2 bus B 2900 Schoten

tel: 0499/71 29 48 - tel.0486/939123 - info@kruidenwereld.be

Kwekerij en Tuinen

Toegang Orangerie Kasteelpark Vordenstein : culinaire tuinen en kwekerij via parking Kopstraat (tov.huis nr 10) te Schoten :

Steeds welkom op afspraak . Afhalingen en bestellingen, mogelijk tot afhaling tijdens de kantooruren van maandag tem vrijdag.  Dagverse natuurlijke groenten, kruiden en eetbare bloemen, alsook plantgoed en zaden van kruiden  en bijzondere groenten volgens seizoen aanbod.

Of  raadpleeg onze extra opendeurdagen weekend opening activiteiten

Zondag 20 maart 2016 : Open deur Cook and Herb -Orangerietuin Vordenstein: culinaire kruidenplanten en zadenverkoop van 13u-19u - gratis toegang.