cookandherbheading

Onze volledige zaad - en plantenlijst kan u hier downloaden : Zaad en plantenlijst

Plantgoed kruiden: Voor smaak uit de tuin, fleur op je bord en pit in je leven.

Al sinds mijn 6 jaar, méér dan 30 jaar geleden, ontbloeide voor mij de liefde voor kruiden en eetbare gewassen. Munt was mijn eerste liefde en ook radijsjes en aardbeienplantjes vertoeven goed in mijn moestuintje. Een gezonde opvoeding in een rijke groene omgeving, brachten wij veel tijd door in bossen en velden en leefden met de seizoenen en plukten voorjaarskruiden als zuring, veldkers en paardenbloemen, wilde rozen, lindebloesem, vlierbessen en bramen in de zomer en uiteraard kastanjes, noten en wilde appels in de herfst. Mijn internationale loopbaan bracht mij al vlug in contact met een waaier van verschillende culturen en hun kruiden, groenten en keukengeheimen. Werkende als professionele kok werd de liefde voor al de aromatische pracht van de natuur nog groter en verzamelde ik de laatste 20 jaar een bijzondere collectie culinaire kruiden en groenten uit eigen tuin. Verschillende trends in de wereld vervlogen maar mijn passie groeide en na enkele specialisaties als herborist, goten wij de groene draad van passie voor gastronomie, eetbare en aromatische planten in 2008 in ons bedrijf Cook and Herb – Kruidenwereld.

Ons doel is de kennis zowel botanisch, teelt, tuin- en keuken ervaring te verspreiden en onze collectie van meer dan 600 soorten aan het publiek ter beschikking te stellen. Graag moedigen wij u aan voor de eetbare- en kruidentuin voor meer tuingenot in uw leven. En adviseren u met passie en plezier het juiste gebruik in de keuken en tuin op ecologische manier met respect voor de natuur, cultuur, biotoop en omgeving.

Kwaliteit, ecologisch en service zijn hier de motor.

Ons aanbod varieert volgens de seizoenen, in het voorjaar voornamelijk zaden en vaste winterharde planten, half april ( aanbod van de meeste soorten in mei) tot juni zéér zuiderse vaste planten, niet winterharde en eenjarige. De zomer vullen wij met pluklare planten, nieuwe primeurs, exoten en de winter sluiten wij af met Andesknollen. Al onze planten zijn goed opgekweekt in grotere potmaten, volledig zonder chemische producten of bestrijdingsmiddelen, ecologisch, economisch en met respect voor de natuur en de seizoenen. Van éénvoudig tot hele zeldzame selecties of plantenkeuze met veel rendement. Veel bloei en kleur of voor elke biotoop. Bosrijk tot zanderige duinen, schaduw of zonnig. Inheems of exotisch, wild, in borders, maar steevast de biologische tuin, kindvriendelijk en gemakkelijk in onderhoud. Voor in pot op het balkon of grotere tuinen.

Kruidenberg of kruidenspiraal. Bovenaan: goede afwatering, zonnig, kalkrijke en goed doorlatende grond: selecteer vaste mediterrane planten zoals oregano, tijm, rozemarijn, salie, lavendel..Vul dit onderaan aan met zomerse kruiden voor voedzame en tevens goeddoorlatende grond; struikbasilicum( 5 maanden bloei), Italiaanse peterselie, bieslooksoorten, mojitomunt, Agastache en kortlevende kruiden als dille, koriander, Genovese basilicum. Een hoogteniveau van 50cm tussen de kruiden om te zitten geeft een bijzonder ruimteperspectief en geurenaanbod. Reeds op 2 vierkante geeft dit biodiversiteit en een ruime verspreide bloei van eetbare bloemen waar niet enkel de bijen van genieten. Een tuin en keukenverruiming voor het hele gezin.

Bel ons gerust voor advies en het aanbod van het seizoen. Wim Maes, Cook and Herb – Kruidenwereld.

Tips, demonstraties en seizoen selecties en tuinthema’s: zie onze rubriek kalender!

Foto20100110170241

© 2011 Wim Maes  |  www.kruidenwereld.be - www.cookandherb.be

Cook and Herb Kruidenwereld

Wim Maes

Nieuw Adres vanaf

1juli 2014 CorrespondentieadresHorsebaan 2 bus B 2900 Schoten

:

tel: 0499/71 29 48 -

tel.0486/939123 - info@kruidenwereld.be

Kwekerij en Tuinen

Toegang Orangerie Kasteelpark Vordenstein : culinaire

tuinen en kwekerij via parking Kopstraat

(tov.huis nr 10) te Schoten :

Steeds welkom op

afspraak . Afhalingen en bestellingen, mogelijk tot afhaling tijdens de kantooruren van maandag tem vrijdag.  Dagverse natuurlijke groenten, kruiden en eetbare bloemen, alsook plantgoed en zaden van kruiden  en bijzondere groenten volgens seizoen aanbod.

Of  raadpleeg onze extra opendeurdagen weekend opening activiteiten

logocookandherb